Nybakade frallor
2013-08-09 @ 12:00:00
FOOD
Permalink

Nybakade frallor är liksom scones ett riktigt typiskt "söndagsfrukost-alternativ" i mina ögon. Så himla gott att kombinera med tex kvarg, yoghurt, ägg, frukt. Dessa gjorde jag igår och har jäst över natten i kylen. Och fas två gjorde jag imorse.
25 g jäst
2 msk olivolja
3 dl ljummet vatten
7 dl mjöl (fullkornsvetemjöl tog jag)
1 tsk salt
1 tsk råsocker
Blanda dom 3 översta ingredienserna och tillsätt sedan dom 3 övriga i en bunke tills en fast deg uppstår. Dela degen i 12 delar och runda till små frallor. Låt jäsa i 15 min. Ställ sedan in dom i kylen över natten.
Dagen efter penslas dom med ett ägg och toppas med valfri topping tex linfrö, solrosfrö, pumpafrö etc. och in i ugnen på 175 grader i 20 minuter
Kommentarer
Trackback