Smulpaj
2013-06-08 @ 18:55:01
FOOD
Permalink
Ugnen sätts på 200 grader. Blanda musli, kokos, råsocker, smöret, skalet av limen och gör en smulpaj av detta. Lägg mangon och i en ugnssäker form och skiva bananerna och tillsätt dom i formen. Pressa över limejuicen och fördela smuldegen över frukten. In i ugnen 15 min, klart!
Eftersom jag fyllde år i söndags så ska jag ha lite släkt på fika här imorgon. Kände att jag ville bjuda på fika men inte sockerbombad fika och absolut inte köpefika. Så jag haffade ett recept som gjordes på jobb och som jag tänker bjuda på som sagt.
Smulpaj med banan, mango, musli, kokos och lime:

För 4 portioner
1 dl valfri musli
2 msk kokos
0,5 dl råsocker
50 g rumsvarmt smör/margarin
skal & juice av 1 lime
250 g fryst mango i bitar
2 bananer
Serveras med glass eller vaniljkesella
Ugnen sätts på 200 grader. Blanda musli, kokos, råsocker, smöret, skalet av limen och gör en smulpaj av detta. Lägg mangon och i en ugnssäker form och skiva bananerna och tillsätt dom i formen. Pressa över limejuicen och fördela smuldegen över frukten. In i ugnen 15 min, klart!
Kommentarer
Trackback